חינוך ילד בן 12 לברכת כהנים

השאלה: שלום כבוד הרב , בני הוא בן 12 ושבוע , וכפי שזכור לי ולאבי המנהג אצלנו במשפחה בני אשכנז , הוא לעלות את הילד לברכת הכהנים כבר מגיל זה - על מנת לחנכו בדרך התורה ובתפילה, התחלתי לעלות אותו בשבת , במניין שבו אני מתפלל , בימי חול בני מתפלל בבית ספרו, או בזמן החופשה במניין מאוחר יותר ממני. שאלתי היא האם הוא יכול להעלות גם בימי חול, האם מותר לו להעלות לדוכן רק ביחד עם כהן אחד, או שצריך דוקא שני כהנים נוספים , על מנת שיכולו לקרוא כהנים, וכהנים זה דוקא 2 כהנים מעל לגיל 13 ?

בברכת התורה:

ישראל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 9:06:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ילד בגיל יב שנה יכול לשאת כפים עם כהן שהוא גדול, דהיינו הבעיא היא שילד הנושא כפיו יש בכך בזיון לצבור שמתברכים מהקטן אולם כאשר מתברכים מגדול הרי שאין עלבון לציבור והקטן יכול להתחנך. על כן אפילו עם כהן אחד יכול לעלות, אולם כל זאת כאשר אין חשש שמא יטעו ויחשבו שיש כאן שניים, ויכריזו כהנים שהוא שלא כדין, על כן לא נהגו להצטרף לאחד אלא כשיש שניים מצטרפים לשלישי. ויש נוהגים שאפילו אם יש אחד וילד מצטרף מכריזים כהנים.