חינוך להנהגות וחומרות

השאלה:

ברצוני לשאול מהי הדרישה ההלכתית בחובת חינוך הילדים להנהגות וחומרות שאני נוהג על עצמי. לדוגמא: חלב נוכרי, אכילת בשר חלק לאשכנזים, ציצית צמר לאשכנזים, המתנה בין בשר לחלב 6 שעות לאשכנזים וכדו. כמו כן הייתי שמח לדעת מאיזה גיל ראוי שיחמירו הילדים בעניינים אלו

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אין צריך לחנך ילדים לחומרות צריך להיות ברור מה הדין ומהי חומרא, וכשיעמוד על דעתו יחליט אם יחמיר ובמה.

אגב שש שעות אינן חומרא אלא מעיקר הדין. אולם אין להטיל חובה זו על ילד אלא שנה - שנתיים לפני בר המצוה. סי' פט ס"א ברמא בסופן.