חלאקה

השאלה: הבן שלי בן שלוש ואנחנו רוצים לעשות לו חאלקה
נסיעה לטבריה רחוקה לנו מאד
האם זה אפשרי לנסוע לדוגמא לכותל
איך ומה לעשות שם?אני לא מכירה את המנהגים או ממי צריך לבקש ומה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 9:01:47 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

החלאקה יסודה הוא הנחת הפיאות וזו המצווה הראשונה של הילד, שהרי בשנה זו יוצא מגדר ערלה והרי הוא מניח את פאת ראשו. ועל כן העיקר לעשות תספורת ולהניח פאת ראש.
נהגו ללכת לבקש מתלמידי חכמים שיברכו את הילד ביום הזה, ובשעה שמתחנך למצוות. ועל כן כדאי למצוא מקום מרומם וקדוש (יכול להיות כותל, קבר שמואל הנביא בירושלים, קבר שמעון הצדיק בירושלים, מערת המכפלה) ולהשתדל כמו כן ללכת לת"ח שיברכו את הילד. ובכל מקום נותנים מעט משקה ועוגות לשמחת הנוכחים.

מזל טוב, יהי רצון שיגדל להיות גדול בישראל.