מבחן- של התלמיד או של בית הספר?

השאלה:

במסגרת עבודתי כמורה נשארו אצלי מבחנים שלא הספקתי להחזיר לתלמידים בגלל סיבות שונות, בינתיים הסתיימה שנת הלימודים והתלמידים סיימו את ביה"ס.

האם ניתן לומר שהמבחנים שייכים לבית הספר? זאת מכיוון שהתלמידים רק כתבו בו, אבל הצילומים הם של בית הספר.

כמו כן אין לתלמידים עניין במבחנים עכשיו מכיוון שהם כבר סיימו את בית הספר, בנוסף יהיה קשה מאוד להחזיר את המבחנים לכל תלמיד ותלמיד אישית.
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

המבחנים שייכים לבית הספר וראוי שתחזירם אליו. במידה וביה"ס יחליט שאין צורך בהם צריך לגרוס אותם או לגונזם בהתאם לנושא בו הם עוסקים.