מורה דתיה בבי"ס חילוני

השאלה:

אני מורה דתיה, (נשואה בת 2 + 27 ילדים), ומחפשת עבודה בהוראה בחינוך העל יסודי. ייתכן שאמצא עבודה בחטיבת ביניים חילונית (כיתות ז-ט בנים ובנות יחד).
השאלה שלי היא האם ראוי למורה דתיה ללמד בנים ובנות בגיל כזה? השאלה היא מבחינת צניעות. (ההוראה היא פרונטלית, בכיתה, במקצועות היסטוריה ומקרא).
יש לציין שאני מחפשת עבודה כבר תקופה ארוכה. כמובן שהייתי מעדיפה ללמד בנות בלבד בבי"ס באווירה דתית, אך לצערי לא מצאתי בינתיים, ובמגזר החילוני הכיתות בהכרח מעורבות. חשוב לי מאוד למצוא עבודה גם לצורך פרנסה וגם כדי לסיים את הסטאז שלי השנה (שהתחלתי במילוי מקום בבי"ס אחר). מנגד, אולי יש לוותר על ההזדמנות ולהמשיך לחפש עבודה בבי"ס של בנות בלבד?

תודה רבה,
שירה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מכיון שביה"ס כבר מעורב בלעדייך מותר לך ללמד בו. ואף יש מצוה בכך ללמדם תורה מתוך אמונה ולקרבם ליהדות.
אולם את צריכה להזהר מכל מגע אפילו לידידות והוקרה כגון טפיחה על כתף, ואם את יכולה להשפיע שלפחות בנוכחותך לא יהיה מגע בין בנים לבנות מה טוב.