קריאת שם לילד

השאלה:

שלום רב, נולדה לנו בשעה טובה בת בכ' באב. רצינו להתייעץ בקשר לבחירת השם. לאחר מחשבה אנחנו מתלבטים בין השמות הבאים: הודיה, נעמה, מיכל. נשמח להכוונתכם בעניין. בתודה ובברכה

התשובה

הרב דוד אייגנר | ג' אלול תש"פ 11:31

ב"ה

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבת, תזכו לגדלה לתורה, לחופה ומעשים טובים.

נתינת שם לילד היא אחד מהמקומות שעליהם חז"ל אומרים שיש להורים את רוח הקודש, ובשם שם נותנים הם מבטאים את פנימיותו ומהותו של הילד. זה דבר שהוא מיוחד להורים שהביאו את הילד לעלם.

לכן, ההחלטה יכולה להיות רק של ההורים בעצמם.

עם זאת, חז"ל אמרו שיש לשים לב שיש לתת לילד שם חיובי, ולא חלילה שם של אדם רשע, וכן ישנה זהירות מסויימת לא לקרוא על שם אדם שנפטר בגיל צעיר, לעשות שינוי השם במידה מסויימת או להוסיף שם נוסף.

השמות שכתבתם הם שמות מיוחדים וטובים לבנות, הודאה לה', נעמה ומיכל היו נשים שקשורות למלכות ישראל וודאי שמדובר בנשים כשרות, כך שכל השמות האלו הם ראויים.

בברכה

דוד אייגנר