שמות לילדים

השאלה: אנא תשובתכם בדחיפות: האם אפשר לתת לתינוקת שם: "הודיה", כאשר לאחותה הבוגרת יותר קוראים בשם: "אודאל"? אודה מאד אם אפשר לקבל תשובתכם עוד הערב. דוד וינברג

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"א אדר ב תשפ"ב 9:15

ב"ה

שלום וברכה

קיבלתי רק כעת את שאלתכם.

ראשית, ברכות להולדת הבת, תזכו לגדלה לתורה, חופה ומעשים טובים!

כל שם שאינו במדויק אותו של של אחד האחים אפשר להשתמש בו, העובדה ששניהם מאותו שורש של הודאה אינה מעכבת.

כמו למשל לאה שקרא לראובן כך כי ראה ה' בעונייה, ושמעון כי שמע ה' כי היא שנואה, יהודה, הפעם אודה את ה', כך שכל השמות מסתובבים סביב אותון נושא, ובכל זאת השבטים נקראו כך.

כך שבאופן שפוט אין מניעה כזו.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר