לימוד תורה או מקצועות חול לגויים

השאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
ביקשו ממני ללמד יהדות, בבית ספר מעורב גויים ויהודים. אשר ישנם כיתות אשר מתוך 25 תלמידים רק כ-5 יהודים. מי שביקש ממני ללמד, אמר לי שזה טוב בכדי לקרב את היהודים. אינני חושב שזאת הדרך הנכונה. כיצד לנהוג?

ובנוסף ישנם שם כמובן עע"ז- נוצרים וכד' שלמיעוט ידיעתי אסורה שהייתם כלל בארצינו (עפ"י דברי הרמב"ם) ולכן איך ייתכן לומר שאפשר לחזק את ישיבתם כאן. ויש בזה לענ"ד גם משום לא תחונם אשר מחזק את השארותם כאן בעיר.
ואיך אפשר גם ללמד מול אותו שיקוץ צל.. שהם שמים אותו בשרשרת ומוציאים לגאווה. הרי איננו בגלות ולא ייתכן שנתכופף מול אותו שיקוץ שוב. והאם גם זה נחשב צלם ע"ז שאסור ללמד כנגדו תורה.
אשמח לתשובה מכבוד הרב.
בברכה,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא הסברת מדוע הנוצרים לומדים יהדות? באיזה בי"ס מדובר האם בעיר מעורבת? או שהמדובר בבני עולים מברה"מ לשעבר? האם אין רב במקום?
מבלי להכיר את התנאים המיוחדים של המקום לא ניתן לענות