אבא חילוני

השאלה: שלום,
ילד אחד סיפר לי שהוריו התגרשו ומאז אבא שלו חילוני. הוא מגיע אליו פעמיים בשבוע וכל שבת שניה, אבל הבעיה היא שאבא שלו נותן לו אוכל לא כשר ומחלל שבת לידו..
זה ממש קשה לו, הוא לא יודע מה לעשות, הוא ניסה להסביר את זה לאבא שלו אבל זה לא עזר..
מה הוא צריך לעשות? בכל זאת זה אבא שלו והוא לא רוצה להתנתק ממנו, חוץ מזה שזה ההסכם גירושין, אז הוא חייב..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:29:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צריך לדעת את הפרטים, אולם בודאי שהיינו מצפים מאבא שאוהב את בנו ליותר יחס והשתתפות בדרכו של הילד. אולם אם המצב ימשך והאבא לא ישנה דרכיו, נראה לי שלא תהא ברירה אלא שהילד יבוא לבקרו ביום אחר בשבוע, ולא יאכל שם. שהרי אתה ואביך מצווים בכבוד ד´.

כדאי להשתדל להגיע להבנה ולתאום עם האב לפני משגיעים למהלכים כואבים, אבל כשאין ברירה עושים אפילו ניתוח על מנת להציל.

בהצלחה והרבה תפילה.