אנשים שמגיבים להודעות של דתיים בשבת

השאלה: אהלן :)

רציתי להתייעץ במשהו שמפריע לי (ולעוד כמה לאחרונה)
אני נמצאת בעוד פורום
הפורום הזה הוא לא רק של דתיים
יש בו המון דתיים, המון חילונים (חלק מהם גם אתאיסטים), מסורתיים ומכל הגוונים (:
עכשיו לאחרונה אני חשבתי
יש הודעות שאני מגיבה בהם ביום שישי ואנשים יכולים להגיב להם בשבת ובעצם לחלל שבת בגללי
לכן כמה חבר´ה כתבו בחתימה "נא לא להגיב להודעות שלי בשבת משעה XX תודה =]" והודעות בסגנון הזה
בצורה שלא נראת שאנחנו כופים חלילה או משהו
פתחו על זה דיון, ואחרי שראיתי תגובות הבנתי שאפילו שלא בקשנו דבר גדול ובסך הכל לא להגיב להודעות של אותו דתי בשבת ולא בקשנו/הכרחנו מישהו לא להיכנס למחשב או משהו
יש אנשים שעל הפרנציפ דווקא יגיבו
עכשיו השאלה שלי מה אני צריכה לעשות עם אנשים שפשוט אנטי אנטי ושלא ממש יתייחסו/מתייחסים לבקשות שלי?

לא להגיב בימי חמישי ושישי?
לנסות להסביר ולראות מה יהיה? (ולקחת סיכון)

תודה רבה ושבת שלום! :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:15:12 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אחרי שאת עשית את המוטל עליך, כל מי שרוצה יבוא ויכשל, ופושעים יכשלו בם. כל זמן שהוא רוצה לעשות מעצמו אין זה מסייע או לפני עוור וכדו´.