בלנית

השאלה: מס טלפון -
טלפון נייד -
הבקשה - שלום לכם
אני גרה ברמת השרון בשכונת מורשה וקשורה לגרעין החינוכי שפועל כאן. לפני כשבועיים טבלתי לראשונה במקוה העירוני בשכונה. בעבר טבלתי במקוואות שונים במקומות שונים ואף פעם לא עברתי חוויה כ"כ קשה ולא נעימה. הבלנית שאלה שאלות חטטניות ביותר על תהליך ההתכוננות שלי, על זמן ההפסק ועל הבדיקות במהלך השבוע ולאחר שהתסיימה החקירה אפשרה לי להכנס למקווה.גם במקווה עצמה היא דרשה שאטבול בצורה שונה מהרגיל, שוב ושוב ובכל פעם טענה שהטבילה לא הייתה כשרה. השיא היה כשהיא טענה שכאשר יוצאות בועות מהאף הטבילה אינה כשרה. הייתי כבר על סף ייאוש ורצון לברוח היא אמרה שאטבול עוד פעם אחרונה ואז אמרה "אני מקווה שאת טהורה, אני לא בטוחה"
הגרעין החינוכי עושה מאמצים רבים להשפיע על נשים להגיע למקווה אך ברור לי שמי שתגיע למקווה הזה לא תחזור שוב. האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון?
תודה רבה לכם ויישר כח על כל הפעילות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:40:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

דבריך מעוררים למחשבה, אולם הדרך היא לפנות לרב המקום, שהוא חייב לטפל בשאלה זו, זה תפקידו וחובתו.
אי אפשר למי שלא מהמקום לטפל בכך.
אני מקווה שתמשיכי בפקיחת עין ובעשיית דברים טובים.

חג שמח