שעון חורף

השאלה:

גגגגבס"ד

שלום רב,

הרבה "חילוניים" שאלו אותי ושואלים בכלל - לשם מה מקדימים את השעון חורף כ-35 יום לפני שאר הארצות ? ובמיוחד במוצ"ש שלפני יוה"כ ?
וטוענים ולא לשם עינוי הצום ? ולשם מה אנו מקצרים את הזמן ומקלים ?

הם חושבים שבזה שאנו מקדימים אנחנו פוגעעים בכלכלה הישראלית ובשאר דברים - ולא מבינים "שגם" רק בזה - שבוע לאחר יוה"כ מגיע חול המועד - האם אנחנו לא רוצים לצאת לטייל עם משפחותינו כשיש לנו חופש - והנה השקיעה ממהרת לבוא?

אני מאמינה הדוקה - כל מה שכתבתי כאן לשם שאלה בלבד - אני רוצה תשובה שאוכל לענות לכל אותם שואלים שתספק או לפחות תגרום להם להבין למרות הכל ....

בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה !
אורית.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:27:07 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גם לדעתי זו טעות, היה עדיף להשאיר את שעון הקיץ עד שמחליפים בכל העולם.

חתימה טובה