תפילות ומנהגים וכ´ו

השאלה: שלום לכולם,
הנני בת להורים "מסורתיים לייט" כהגדרתם (שומרים מנהגי חגים ולא שבת).
הבית שלנו כשר מאוד עם הפרדה בין חלב\בשר\פסח מתוך כבוד שנותנת אימי (חילונית לחלוטין) להורי אבי.
בשנים האחונות אני מנסה להתקרב לדת ולמסורת ומרגישה שזה מחזק אותי ונותן לכל מה שסביב משמעות. לצערי, ואני בטוחה שלעוד רבות שכמותי, הלימוד בבתי הספר הממלכתים אינם מלמדים כלל על מנהגי היהדות (מלבד מספר שירים לחנוכה), וללא לימודים מכוונים לקראת בת-מצווה (בניגוד לבנים שלומדים אצל רב) נותרתי בורה בכל מה שקשור בתפילות, מנהגים וכד´.
אני מנסה ומלקטת מידע ממקורות שונים ומשונים אך לא מצליחה להגיע למשהו מסודר.
האם יש איזשהו מקום בו אפשר ללמוד \ספר שמסביר (בסגנון-כל השאלות שהתביישת לשאול...) על דברים אלו.

לעזרתכם אודה,
בברכת חג שמח וכשר לכל בית ישראל
ובתפילה שכל חיילנו ושבויינו ישובו בשלום לביתם.
טל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:32:34 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש ספר מצויין של הרב ישראל מאיר לאו שליט"א, הרב הראשי של ת"א שכתוב בצורה מובנת מאד ונעים לקריאה, שם הספר "יהדות הלכה למעשה". כמו כן הרב שליט"א הוציא עוד ספר על מושגים ביהדות, אולם עדיף הספר יהדות הלכה למעשה.

חג כשר ושמח