בקשה לעזרה...

השאלה: שלום כבוד הרב, אני אבי בחור בן 34 רופא במקצועי ויש לי חברה מרומניה שהתחלטנו להתחתן אך רק אחרי שתתגייר, היא דוברת עיברית ויש לה משפחה שהתגיירה לפני שנים בארץ (דודה) היא מעוניינת להתגייר והיא דוברת עיברית שוטפת. אני מבקש להתייעץ איתך מה עלינו לעשות כדי שהתהליך לא יערך זמן רב. חשבנו על גיור רפורמי האם זה מומלץ והיא תוכר כיהודיה? האם יש מקום ברומניה שהיא יכולה לפנות אליו ולקבל עזרה? אם אינך יודע האם אתה מוכן להפנות אותי לרב אחר שיוכל להמליץ לי מה לעשות????
אשמח אם תעזור לי, תודה מראש ושבוע טוב:)))

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:20:49 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לעניין שאלותיך אודות הגיור, ראשית יש צורך לדעת שהכניסה לעם ישראל איננו נייר ואישור בעלמא, אלא שינוי מהותי של האדם ליהות חלק מעם ישראל, ועל כן התהליך יכול להיות ארוך, אבל עיקרו הוא שינוי נפשי של האדם. מכך נגזר ג"כ היחס לגיור רפורמי שלא מוכר בעם ישראל, יתכן שלצורך אשרת עלייה וכדו´ הדבר אפשרי אבל לא יהיה בכך כניסה לעם ישראל, ובודאי הילדים לא יוכלו להנשא כדת משה וישראל. על כן הדרך ארוכה בתחילה וקצרה בסופה ואילו הדרכים האחרות הם קצרה בתחילתה אבל ארוכה בסופה.
לגבי קידום וסידור עניין הגיור הוקם בארץץ מערך גיור המטפל בכל ענייני המתגיירים, המערך מוקם במשרד ראש הממשלה, ונראה לי שיש לפנות אליו על מנת לטפל בכל נושא הגיור. כתובתו מערך הגיור, רח´ קפלן 3, הקריה ירושלים, מיקוד 91919. טל. 02-6773732 פקס. 02-6773727.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
כפר דרום - גוש קטיף

אתר המכון: