משפט עברי- איכות הסביבה

השאלה: כבוד הרב ערב טוב,

אני סטודנט למשפטים ובמסגרת קורס מבוא למשפט עברי נתבקשנו לבצע עבודת מחקר במקורות המשפט העברי. הנושא שנפל בחלקי הוא: איכות סביבה (זבל, אשפה, זיהום מקורות מים).השאלה שהגדרתי לעצמי היא: השפעת האשפה כמפגע סביבתי או כגורם לזיהום מקורות המים. אבקש את התייחסותך לנושא זה תוך התבססות על מקורות המשפט העברי. תשובתך תשמש למעשה כמקור מודרני לשאלתי.
תודה וכל טוב. קורן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:19:00 AM
בס"ד יג כסלו תשס"ו

שלום לך קורן

על השאלות שהצגת כבר נכתבה ספרות הלכתית. אולם ספרות מודרנית רוכזה בשני ספרים. 1. איכות החיים והסביבה במקורות היהדות, הוצאת מופת תשנ"ד. 2. איכות הסביבה, הוצאת מכון רבני ישובים קרית ארבע, תשס"ג. ישנו עוד ספר בהוצאת המשפט העברי במשרד המשפטים, נחום רקובר (אולם אינני זוכר את שמו במדויק).
בטוחני שתוכל למצוא שם חומר שיועיל לך בעבודתך.