פסלים בבית

השאלה:

שלום כבוד הרב. אני בא מבית חילוני גמור שבקושי יש קשר ליהדות ותורה . לפני כמה חודשים התחלתי להתחזק , ללמוד הלכות , מה אסור ומה מותר . חטאתי הרבה ועכשיו צריך לתקן . אני לא רוצה לחפור לכבוד הרב , אבל רק אגיד בקיצור שאני ממש סובל בבית שאני נמצא בו , אני פשוט חי עם אנשים שפשוט לא מודעים למה הם עושים . אתן לך דוגמא קשה כבוד הרב - אמא שלי מקורה מברזיל , היא הלכה לבקר שם והביאה איתי מזכרות משם . בברזיל יש אתר תיירות הנקרא ( קורקובדו ) שזה הר שעל הפסגה נמצא פסל ענק של ישו . בקיצור , היא כנראה הייתה שם והביאה מזכרות ( מגנטים עם פסל של ישו מודבק עליהם ) המגנטים האלו כבר כמה שנים טובות אצלנו על המקרר וכנראה זה יכול להסביר למה הבית שלנו מקולל , אנשים דכאוניים ופשוט לא הולך שום דבר. ( ככה זה שאתה רחוק מהיהדות ואני לא מבין מה אתה עושה ) . בקיצור כבוד הרב , אני התחלתי להתחזק ללמוד הלכות והקדוש ברוך הוא מנתב אותי ועוזר לי להבין מה לא בסדר בבית הזה . הבנתי שיש הלכה שלא לעשות לך פסל ולא תמונה ( ואם זה ישו אז בכלל חמור כפליים לדעתי ) ברגע שהבנתי את זה כבוד הרב , הלכתי לקחתי את המגנטים ניפצתי אותם עם משקולת וזרקתי לפח - האם עשיתי בסדר כבוד הרב ? כמו כן כל הבית הזה מלא בטומאה , זה בית כבוד הרב שאם אתה נכנס אליו אתה מקבל צמרמורת על המקום , בית שכל שניה בו זה סבל וייסורים . כל הבית מלא פסלים ודברים מוזרים שאני כבר לא יודע מה לעשות אם לשבור או לא לשבור , זה כבר נהיה מגעיל בצורה דוחה ........ העלתי תמונות לאינטרנט של חלק מהדברים אשמח עם כבוד הרב יוכל לעיין ולהגיד לי אם זה מותר או לא , תודה . פסל של פיל - https://imagizer.imageshack.com/img923/3242/YXz8i8.jpg עוד פסל של פיל https://imagizer.imageshack.com/img924/5965/p5RNRg.jpg מסכה מגבס ( כאלה יש לפחות 5-6 ) https://imagizer.imageshack.com/v2/541x722q90/r/924/1iHFEo.jpg ופסל של נשר - https://imagizer.imageshack.com/v2/541x722q90/r/923/m88Hau.jpg תודה רבה ואשמח אם תענה לי .

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט אב תש"פ 11:26

ב"ה

שלום וברכה!

ראשית, ישר כח על ההתקדמות הרוחנית שלך ועל כך שאתה מעוניין להתקדם מעלה מעלה, המשך כך בדרכך!

לפני שאענה על הפרטים המעשיים בענין, ככלל, הכיוון צריך להיות: "מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך", כלומר כדי להתקדם מבחינה רוחנית, השאיפה צריכה להיות איך אני יוצר בעצמי ובתוכי את הנקודות הטובות, החיוביות והמאירות, מתחזק יותר בקיום המצוות, בטהרה האישית, בניקוי המחשבות, ומתוך כך מקומם של הדברים הסובבים יהיה פחות משמעותי ופחות יפריע לך.

מאוד ממליץ שתהיה בקשר עם רב באזור מגוריך על מנת שיסייע לך וירים אותך מעלה מעלה.

לגבי הפסלים. פסלים של עבודה זרה ממשית כגון הפסל של אותו האיש אכן לא ראוי שיהיו בבית, ואכן טוב שזרקת אותם, אם כי חשוב מאוד להבהיר לבני המשפחה למה עשית את זה, מה המשמעויות האישיות והרוחניות של אותו דבר.

לגבי שאר הפסלים, בעשרת הדברות נאמר: "לא תעשה לך פסל וכל תמונה", והכוונה שם היא שאסור לעשות דמויות על מנת להשתחחות להם ולעבוד אותם, אך אם הם לנוי אין בכך איסור, אמנם יש לשים לב שפסלי ודמויות אדם אין לעשות גם לנוי, אלא אם כן פוגמים בהם, כשמחסרים מהם חלק מהוצי, אף/ אוזן וכדומה, זאת משום שהגויים לא עובדים דמות שאינה שלימה.

לגבי שאר הדמויות, אם אלו דמויות שמקורן הוא עבודה זרה, יש גם כן לפגום בהן, אך אפשר לפגום פגם מועט בהן על מנת שיהיה ניתן להשאירן, אם אלו דמויות סתמיות שאין בהן משום ע"ז, ומדובר בדמות חיות בלבד, אין חובה לפגום בהן.

בברכה

דוד