האם אבא יכול לשנוא?

השאלה:

שלום האם יכול להיות שאבא שלי שונא אותי? האם יש אבא ששונא את בנו? הרי הגענו למצב כזה שהורים הורגים את ילדהם בעודם קטנים, אבא שלי היה מכה אותי ומתעלל עד גיל 15, אני הייתי רגיש והפכתי לחיית טרף, לא רצחתי בחיים אבל יכלתי לעשות זאת בלי שום טיפת חמלה או טיפת חרטה על הדבר, הייתי נלחם כל יום על מנת לא להשתמש באלימות והרבה אנשים ניזוקו בגללי, אבא שלי אדם סגור, עובד בתפקיד סודי במשרד הביטחון, הוא אמר לי שהוא אוהב אותי ששאלתי, אבל אני לא ממש יכול להאמין למה שהוא אומר, האם יש דבר כזה שאבא שונא את בנו, קשה לי להבין מה עשיתי לו שכך היה מכה אותי, גם אותו אביו היה מכה, אביו היה שובר עליו מקלות, מעמיד אותו ושובר עליו מקלות עץ

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:51:04 PM

שלום וברכת ד´

הגמ´ אומרת שאין אפשרות שאב יהרוג את בנו, כיוון שיש רחמי אב על בנים. (יש מקרים יוצאי דופן אבל זה נדיר מאד). על כן אם אביך אומר לך שהוא אוהב אותך עליך להאמין לו, אולי איננו יודע כיצד לבטא אהבה זו, אבל זה אפשר להסביר ביחד.

שבת שלום