הפסק טהרה בשעה מסופקת

השאלה: עשיתי אתמול הפסק טהרה, העד וגם המוך הדחוק יצאו נקיים. אבל, עשיתי את הבדיקה בשעה 16:42-43. אני גרה בפתח תקוה ונראה לי שזה יוצא אחרי השקיעה. מה הדין, האם צריך להתחיל היום מההתחלה?

התשובה

מכון פוע"ה | כ"א חשון תשע"ז 12:08

שלום וברכה

שקיעה אתמול הייתה בפתח תקוה ב16:37, לכן אם בודאות הבדיקה הייתה לא לפני 16:32, קשה להקל, אבל אם ייתכן והייתה מעט קודם לכן, יש להקל ולהחשיב כהפסק. כמו כן, אם במהלך היום בוצעה בדיקה, אפילו קלה, כדי לראות מה המצב והייתה נקיה, יש לצרפה לדעות שהפסק מועיל בבין השמשות, ולא להצריך הפסק חדש.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פועה