התערבות הורה בקשר לחתונה

השאלה: שלום כבוד הרב :) רציתי להתייעץ על נושא שמאוד חשוב לי יש לי בן זוג מיזה שנה וקצת אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני החיבור בנינו כל כך טוב, יש בנינו הרבה במשותף, יחס, הבנה, כבוד.. ובאמת קשר שרק מתפתח ומתעצם מיום ליום.. וכולי מודה לבורא עולם שהפגיש בנינו ואני בטוחה בעזרת שהוא רק ימשיך ככה ויפרח יותר ויותר.. העניין הוא שמה שמעיק עלינו בזמן האחרון, הוא אבא שלי. אני אספר לך עליו בקצרה. אבא שלי, הוא תמיד רוצה להיות מעורב בעיניינים שלא שייכים לו, שהוא נכנס יותר מידיי לחיים שלי.. ולאחרונה גם בזוגיות שלי.. הוא בן אדם נורא פרמיטיבי, שהוא חושב שהוא תמיד צודק.. מתנשא לא מעט.. והוא תמיד חייב לדעת הכל.. מה שקורה בעקבות זה שהוא נכנס למערכת הזוגית שלי וזה הורס לי כמעט הכל.. כי הוא רוצה לדעת הכל.. וחופר לי הרבה פעמיים על הבן זוג שלי וכן גם על חתונה וילדים, אנחנו לא מוכנים לזה כרגע, והוא לא מרפה ממני אגב הבן זוג שלי עדיין לא נכנס הבית.. הייתה פעם שאבא שלי חפר לי מאוד שלא יכולתי כבר להשאיר את זה בלב כי הוא רצה ללכת אליו לבית והוא יודע איפה הוא גר, אז דברתי עם הבן זוג שלי על הכל.. והבן זוג שלי אמר לי בוא נראה את אבא שלך.. קבענו איזה מקום להיפגש ואבא הגיע, וכל הפגישה איתו הייתה מתוחה והיה מאוד ביקורתי ושחצן לייד הבן זוג שלי.. ישב איתו 3 שעות ורק שאל שאלות על העבר שלו כאילו שהוא זה שמתחתן איתו.. הוא אומר לי שזה מדאגה, אבל אני לא רואה את זה ככה.. אני חוששת לאבד את הבן זוג שלי ואחרי שנגמר הסיוט הזה עם השאלות והחקירות שלו.. כאב לנו הראש מאוד.. והבן זוג שלי לא ציפה שזה מה שיקרה.. והוא הסביר לי שזה ממש העיק עליו, והוא לא יודע איך להמשיך את הקשר הזה איתי.. אני חייבת לציין שהוא מאוד אוהב אותי, ורוצה אותי. ומאוד קשה לו לוותר עלי, אבל בגלל אבא שלי אני מפחדת שזה יקרה.. אשמח לעצה מה לעשות בעניין הזה.. כי מאוד קשה לי ואני מדוכא מאוד. תודה כבוד הרב

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט אדר תשע"ט 9:49

ב"ה

שלום וברכה

הסיטואציה שאת מתארת היא אכן סיטואציה לא פשוטה ולא נעימה שצירך הרבה מאוד תבונה לצאת ממנה בצורה נכונה.

אציין גם שמכיוון שאינני מכיר אתכם אני לא יכול לייעץ בצורה מפורטת אלא לתת רק את הכיוון הכללי.

הדבר היסודי במקרים האלו הוא לעבוד ולחזק בראש ובראשונה את הזוגיות שלכם, לעודד האחד את השני ולהבהיר שבכל מצב אתם ממשיכים ביחד, ולשדר את ההבנה הזו כלפי חוץ.

מעבר לכך, יש לדעת כי בראש ובראשונה הורים תמיד מעוניינים ורוצים בטובת ילדיהם, זו המטרה שלהם וזה הרצון שלהם, גם אם לפעמים ישנם חילוקי דעות וחילוקי הבנות, המטרה הבסיסית והמהותית של ההורה היא לדאוג לילדיו ולרצות שיהיה להם את הטוב ביותר, גם אם לפעמים הדבר לא נראה כך באופן חיצוני. ולעיתים יתכן כי להבנתכם דאגה זו מזיקה.

ולכן הכיוון צריך להיות שמצד אחד להודות לאביך על דאגתו ולשתף אותו אולי בהתלבטות כללית זו או אחרת, ולהוביל את עצמך לחשיבה חיובית כלפי המעשים שנעשים מצידו וכך תסייעי לו לך להתקדם למקום טוב יותר.

לא ציינת במכתבך היכן אימך, אך האם יכולה הליות הרבה פעמים גורם מתווך ומסייע לבניית דו שיח נכון וטוב יותר עם האב.

בהצלחה רבה

דוד