זוגיות

השאלה:
שלום,
אני בת 22 ויש ביני לבין החבר שלי הפרש גילאים של 11 וחצי שנים
אנחנו מכירים כבר 4 שנים מתוכם אנחנו כבר שנתיים בזוגיות.
ההורים שלי לא מקבלים את הקשר שלנו הם בטוחים שזה יעבור לי ואני צריכה להיות עם מישהו בגילי.
הם לא מבינים שזה באמת רציני בינינו, הם אפילו לא מוכנים לפגוש אותו.
הגעתי להחלטה שאני רוצה לעבור לגור איתו ואני ממש מפחדת שההחלטה הזאת תגרום להם לצער גדול. אבל מה עם הרצונות שלי?
אני בטוחה בקשר הזה אבל הדבר היחידי שעוצר אותי זה הצער שאני עלולה לגרום להם..והם עברו לא מעט בחיים אחותי נפטרה לפני 10 שנים ואחי מתכנן לעבור לגור גם עם חברה שלו.
אני הכי קטנה במשפחה וזה יהיה שוק בשבלהם.

האם זה בסדר לעשות צעד כזה ולא אגואיסטי מצידי?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:11:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המכתב מרשים ומגלה על נפש עדינה ורגישה, אשרייך ואשרי הורייך שזכו בך, ואשרי הורייך שהורישו לך תכונות ומדות טובות.

אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהוריך רוצים בטובתך, ואין להם רצון להכעיסך ומאידך את עושה את שיקוליך מתוך נקיות מחשבה, ולא מתוך אינטרסים אחרים.
השאלה קשה ביותר, אבל ברור להלכה שאדם לא צריך להפסיד את עולמו אפילו אם חלילה יגרם צער להוריו, אלא א"כ יש בזה בזיון להורים, אבל על השאלה אם מי להתחתן אין להורים אפשרות להתערב (אלא א"כ יש להם פגם מהדבר). אבל לפי הסיפור שאת כותבת אין כאן בזיון אלא פערי גיל שהם לא מהווים בזיון. על כן נראה שאין להורים אפשרות מניעה. אבל מאידך גיסא יש להשתדל להגיע איתם לידי הבנה, ואם את לא יכולה אולי כדאי לשלוח אדם מסויים שהם מעריכים שידבר אתם בנושא, או אם יש איזה דמות שיש לה השפעה עליהם, כדאי שהיא תדבר איתם ותנסה להסביר את המצב (לא תמיד זה עוזר). כמו כן יש היום שיטות וטכניקות העוזרות למצבים כאלו (כגון: כתיבת יתרונות מול חסרונות וכדו´) שאותם אפשר לקבל אצל אנשי מקצוע המתמחים בבעיות מסוג זה.
על כן נסי להביא את המצב לידי השלמה של ההורים, אבל בסוף הדרך ההחלטה היא שלך.
כמו כן לפעמים ההחלטה על כך שאתם מתחתנים בחופה וקידושין, יתן להם את ההבנה שהמהלך הוא רציני ואמיתי, והם יסכימו עמכם.

בהצלחה