יחסי אישות בזמן טיפולים כימותרפיים

השאלה: רציתי לשאול אשתי עוברת טיפולים כימוטרפיים והיא חייבת לקחת מניעה האם מותר לי לקיים יחסי מין רגילים והאם מותר באופנים אחרים זה משהו דחוף ונוגע להיום

התשובה

מכון פוע"ה | ט"ז שבט תש"פ 20:45

לשואל שלום.

ראשית, סליחה על חוסר המענה עד היום, הדבר נבע מתקלה במערכת. אני מקווה מאוד שהצלחת לקבל תשובה מוסמכת באופן אחר.

שנית, נאחל לאשתך רפואה שלמה במהרה ממש בע"ה.

כעיקרון, שאלתך הינה שאלה שצריכה לקבל תשובה מרופא מוסמך.

אמנם למיטב ידיעתנו, מעבר לזמן הסמוך מאוד לטיפול (יום יומיים, שבהם ממילא מבחינת מצבה של האישה בדרך כלל הדבר לא שייך), אין יותר מקום לחשוש ממעבר החומר הכימותרפי, ולכן אין מניעה בחיי אישות.

כמובן שבזמן מחלה אסור לאישה להיכנס להריון, ויש צורך במניעת הריון באמצעים שמותרים על פי ההלכה (רצוי להתייעץ עם הרופא על האמצעים המתאימים, ולאחר מכן עם רב על מנת לברר מה מהם שייך על פי ההלכה).

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה