כיבוד הורים

השאלה:

שלום קשה לי לכבד את אבא שלי, אני רוצה לאהוב אותו אבל קשה לי, הוא השתנה חזר בתשובה, אבל יש קטעים שעדיין קשה, שהוא עושה פנים עצבניות, זה עדיין מפחיד אותי, אני חזק מאוד, בפעם האחרונה שרבתי לפני החזרה בתשובה תקפו את אח שלי, שלחתי 5 אנשים לבית חולים, אבל שהוא כועס זה מפחיד אותי אפילו שאני יודע שהוא לא יעשה לי כלום, שהוא חותך את החלה אני מרגיש כאילו הוא רוצה לחתוך אותי לפעמים, הוא היה מכה אותי, אבל במשפחה אומרים לי שזה לא חזק, אמא שלי אמרה לי אתה לא ראית איך באמת מכים ילדים, האמת הוא היה מכניס אותי לחדר והיא לא ראתה את רוב המקרים, פעם אחת שהייתי בגיל 12 הוא בא אלי מאחורה חנק אותי, נשך אותי ואמר לי אתה לא יודע איזה כיף יהיה שי***** את ה*** שלך בכלא, אני הייתי כולה בן 12, למה הגיע לי דברים כאלו? בגיל 16 לא החזקתי מעמד והבאתי לו בוקס, הוא היה יורק עלי ומנגב את הרוק מהפנים שלי עם החולצה שלי, היום שהוא מטיף לי אני שותק, שותק, אבל לפעמים הוא עובר כל גבול, אז אני מתפרץ ואז הוא שואל אותי למה אתה כועס? זה יפה לכעוס ככה על אבא שלך? היום הוא השתנה ומאוד משתדל לעזור לי אבל עדיין הוא נשאר כועס רק הוא מנסה להסתיר את זה, הוא תמיד החדיר בי שאני אפס, מלוכלך, כל מיני מילים שהאוזן לא יכולה לשמוע, המכות זה בכלל לא מזיז לי שהוא היכה אותי, אלא ההשפלות, מה לעשות אני מנסה לשתוק, מנסה לא להגיב, אבל לפעמים אני פשוט מתפוצץ, ואחרי זה כועס על עצמי שהעזתי להרים עליו את הקול

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:11:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

במקרים קשים כאלו אפשר על פי ההלכה להתנתק ולחיות את חייך בלי להראות עם אביך. אתה יכול להתקשר ולשמור על קשר, אבל קשר כזה שלא יביא אותך לידי נסיון ובזיון.

בהצלחה