מניעה אחרי חתונה

השאלה: שלום ברוך השם אני וארוסתי בדרך להתחתן ורציתי לשאול לגבי אמצאי מניעה האם דף מתמוסס שזה בעצם קוטל זרע האם זה מותר לשימוש כי אנחנו לא רוצים להשתמש בגלולות זה עושה אמון בעיות

התשובה

מכון פוע"ה | כ"ב ניסן תש"פ 14:59

שלום וברכה.

השאלה שאתה שואל, מורכבת מידי על מנת שתוכל להיענות תשובה אינטרנטית קצרה.

מלבד שאלת השחתת הזרע, האם קיימת או לא בקוטלי זרע, יש שאלות רבות נוספות:

1. עצם מניעת ההיריון מיד אחרי החתונה ללא שיש ילדים.

2. יעילות האמצעי (הסיכוי להיכנס להריון כשמתשמשים בקוטלי זרע איננו מבוטל).

3. מהן הבעיות אליהן אתה מתכוון שעושות גלולות? (יש הרבה סטיגמות, מיעוטן נכונות, רובן לא).

לכן, על מנת לקבל תשובה מתאימה שתתייחס למצבכם, הייתי ממליץ לפנות טלפונית למכון פוע"ה 02-6515050 בשעות המענה הטלפוני, ולשוחח עם אחד מהרבנים היועצים.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה