מניעה בגלולות כשאזלה הגלולה מן השוק

השאלה: שלום. ב"ה אנחנו לאחר ילדתנו החמישית, היא בת שנה וחצי. אשתי היתה זקוקה להפסקה קצרה ולקחנו עד עתה כדור מיקרולוט. כרגע המצב הוא שהכדור אזל מהשוק (יתכן שבעקבות הקורונה) עד הודעה חדשה. בעבר אשתי לקחה סרזט ועשה לה ממש רע ואינה מסוגלת ליטול אותו עוד. באשר להתקן תוך רחמי שמענו מספר מקרים שבעקבות ההתקן נוצרו תוצאות בריאותיות לא טובות. (אשתי מאוד מפחדת מכך, ואומרת שאינה מסוגלת לעשות זאת.) מה שמשאיר אותנו עם דיאפרגמה. האם אפשר במקרה שלנו להשתמש בדיאפרגמה? תודה

התשובה

מכון פוע"ה | י"ג אדר תש"פ 10:37

בוקר טוב.

מדוע לא לעבור לגלולות משולבות או לטבעת נובהרינג?

יש בזה פחות תופעות לוואי ופחות דימומים מאשר מיקרולוט או סרזט.

התוויית הנגד לגלולות אלו אצל אישה מניקה קיימת רק עד חצי שנה מהלידה, ולכן גם אם אשתך מיניקה אין שום בעיה לעבור לאמצעים אלו, כמובן עם מרשם רופא וכשאין התוויית נגד אחרת (במאמר מוסגר אוסיף שמעבר לשאלה ההלכתית בדיאפרגמה, יעילותה פחותה בצורה משמעותית מגלולות והתקנים).

בכל אופן, הייתי ממליץ להתייעץ טלפונית עם מכון פוע"ה 02-6515050, גם כדי לקבל התאמה טובה יותר וגם בעניין משך המניעה.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה