נידה והוצאת זרע לבטלה

השאלה: הייתי רוצה לקבל הסבר מפורט בכל נושא הנידה ובפרט למה מניעת הריון בקונדום נחשבת לזרע לבטלה וכשהאשה מונעת זה מותר? הרי בשני הדרכים יש קטילת זרע ומניעת הריון

התשובה

מכון פוע"ה | י"ג תמוז תשע"ח 10:46

בוקר טוב

ראשית, עליי לציין שמדובר בשני נושאים שונים לחלוטין, דהיינו אין קשר בין דיני הנידה לשאלת הוצאת זרע לבטלה, ואלו שתי שאלות שונות לחלוטין.

במענה לשאלתך, ועקב המורכבות הגדולה שאינה מאפשרת מענה מפורט במסגרת זו, אני ממליץ להתקשר טלפונית למכון פוע"ה 026515050, ולברר את העניין לעומק עם אחד הרבנים המשיבים במכון.

בקצרה אומר שעיקר השאלה בעניין הוצאת זרע לבטלה אינה רק האם מדובר באמצעי לאישה או לגבר. האיסור להוציא זרע לבטלה אינו קשור דווקא למניעת הריון, אלא עיקרו האיסור להוציא זרע שלא במקום הרגיל אליו הוא יוצא בחיי האישות. כיוון שהקונדום גורם לכך שהזרע נשפך לקונדום ונשאר שם ואינו עובר לגוף האישה, זה מה שמגדיר את המעשה כהוצאת זרע לבטלה. לעומת זאת, בשימוש בגלולות או בהתקן, למשל, הזרע נשפך במקומו הרגיל וממשיך כרגיל ומניעת ההריון נעשית באופנים אחרים.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה