נישואים עם בת דודה שניה

השאלה: שלום האם מותרים נישואים עם הנכדה של אח של סבא שלי? תודה

התשובה

מכון פוע"ה | ח' אייר תשע"ט 14:15

לשואל שלום.

מבחינה הלכתית אין איסור להינשא לנכדה של אח של הסבא (מה שמכונה בת דודה שניה). למעשה, מותר להינשא אפילו לבת דודה.

אולם מבחינה רפואית, ככל שדרגת הקרבה המשפחתית בין בני הזוג גבוהה יותר, הסיכון ח"ו לבעיות גנטיות עולה .

לכן, אם הדבר אכן על הפרק מבחינה מעשית, הייתי ממליץ להתייעץ עם יועץ או יועצת גנטי מוסמכים כדי לבדוק מה רמת הסיכון למעשה, ואלו בדיקות גנטיות מומלץ לעשות כדי להפחית את הסיכון (בדיקת דור ישרים אינה מספיקה במצב כזה).

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה