סידור וסת לכלה לפני החתונה

השאלה:

שלום ! אני בעזרת השם מתחתן בטו' באב. ויש לי שאלה לגבי קביעת חתונה ! אז ככה ... כלתי בדרך כלל יש לה ווסת בב' לחודש. וא"כ מה שקבענו בטו' באב טוב, בגלל שיש הפרש של יומיים. אבל... לפעמים הווסת מאחר לה, לדוגמה, לפני חודשיים היה לה ווסת בו' לחודש ! אז יש פה סיכון די גבוה לחופת נידה, אז כמובן יש את הפתרון של גלולות, אבל כלתי מתרחקת מאוד מרפואה קונבנציונלית ולא רוצה שום גלולה, אבל היא אמרה שאם אין ברירה היא כן תיקח, אז השאלה שלי מה עושים ? והאם יש דבר כזה שמחכים לב' בחודש ואם אין ווסת, אז לוקחים גלולה והווסת מתחיל מיד ? ואני יודע שהיא יכולה לסדר את זה עם הרופא והמדריכה, אבל זה קצת מלחיץ אותי ואני רוצה לדעת איזה פתרון יש ! תודה רבה !

התשובה

מכון פוע"ה | י' תמוז תש"פ 9:57

לשואל שלום וברכה.

ראשית, אברך אותך ואת כלתך שבע"ה תזכו להקים בית נאמן בישראל.

ככלל, מה שאכתוב כאן אינו מחליף ייעוץ רפואי/ הלכתי מסודר. לייעוץ מסודר הייתי מפנה את כלתך למיזם "לקראת כלה" של מכון פוע"ה בשיתוף רופאות נשים מומחיות לעניין, פרטים אפשר למצוא באתר של מכון פוע"ה.

אתה מתאר כאן מצב שבו תזוזה של יום או יומיים בקבלת הווסת או בהתמשכות הדימום תביא בסבירות כמעט ודאית לחופת נידה. במצב שבו אתה מתאר הסיכון גבוה בהרבה, שכן אם המחזור הגיע באיחור חודש אחד, הוא לא אמור להקדים כדי "לפצות" בחודש שלאחר מכן, כך שייתכן מאוד שהאיחור כבר קיים.

ככלל, אין כדורים שמביאים וסת מעכשיו לעכשיו, ואפילו לטווח של כמה ימים מראש, קשה מאוד להקדים וסת. לעומת זאת, כדורים שמאחרים את הווסת קיימים, אבל גם בהם צריך להשתמש בצורה נכונה ובזמן המתאים כדי שהם לא יגרמו יותר נזק מתועלת.

לכן, הייתי מאוד ממליץ לפנות למעקב מסודר, אם כלתך לא מעוניינת לקחת כדורים אלא אם כן אין ברירה, מומלץ להתחיל זאת מראש ובזמן, כי אם נדע מה המצב במהלך החודש, יהיה יותר קל לדעת מה הסיכון והחשש (בכל מקרה הדבר הכי גרוע הוא לחכות לרגע האחרון ואז לראות, כי אם למשל בסוף המחזור אמור להגיע בו' בחודש, הרי תהיה כאן בוודאות חופת נידה, וכשבאים ברגע האחרון לא רק שאי אפשר להקדים את הווסת, זה גם מאוחר מידי בשביל לדחות אותו).

ושוב שיהיה לכם הרבה מזל טוב.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה