קביעת וסתות כשידוע מועד הביוץ

השאלה: שלום כבר כמה שנים אני עוקבת אחרי ימי הפוריות שלי והביוץ (בשיטת הפוריות הטבעיות). ידוע לי שמהיום שהסתיימו סימני הביוץ ועד קבלת הדימום עוברים לפחות עשרה ימים (לפעמים קצת יותר אבל בוודאי לא פחות ולרוב ממש 10-11 ימים). האם יש משמעות לידיעה זו לגבי קביעת וסתות ועונות פרישה? אם אחת מהעונות (בינונית, חודש, פלגה) חלה בתוך עשרת הימים האלה בהם ברור לי שלא אראה דימום עדין צריך לפרוש ולבדוק? האם ביום העשירי ואחריו צריך לחשוש לווסת גם אם זה לא העונות הנ"ל? מנסיון מצטבר ברור לי שזמן זה מנבא את בוא הדימום באופן מדוייק הרבה יותר משלושת העונות הנ"ל.. תודה רבה!

התשובה

מכון פוע"ה | י"ג סיון תשע"ז 17:22

לשואלת שלום וברכה

אכן את צודקת.

במקום שבו ברור לך מהו מועד הזמן שתקבלי וסת על פי סימן מסוים (כגון שאת יודעת בבירור מתי הביוץ ויודעת מהו הזמן שבו הווסת אמור להגיע אחרי הביוץ), ממילא הדבר נחשב לכך שקבעת וסת לאותו זמן ולא לזמנים אחרים, כלומר עלייך לחשוש לעונת הווסת בזמן שבו את אמורה לקבל על פי אותו סימן ולא בזמנים אחרים אם הם שונים מאותו זמן.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה