קושי בשמירת מצוה

השאלה: היי, אני ואשתי שומרים נגיעה כבר מעל 15 שנים, לאחרונה מאד קשה לי ברמה האישית ואני ממש לא מצליח להעביר את הימים האחרונים עד למימוש ברית הנישואים... שאלתי היא כיצד ניתן לשמור מבלי לפגוע במצוות שמירת הנגיעה.. מה ניתן לעשות ?

התשובה

מכון פוע"ה | כ"ו כסלו תשע"ז 9:09

לשואל שלום

אתה מתאר קושי שקיים אצלך בקיום מצוות הטהרה, כשמצד אחד אתה ואשתך ב"ה מקפידים על קיום המצוה ומצד שני קיים קושי הולך וגובר בהתמודדות.

ראשית, צריך לדעת שיצר העריות הוא אכן אחד היצרים החזקים ביותר הקיימים בעולמנו, אך יחד עם זאת אפשר להתמודד אתו ולנתב אותו לכיוונים הכשרים והנכונים. צריך גם לזכור שככל שההתמודדות קשה יותר, כך גם ההצלחה איתה מזכה בשכר גבוה יותר ומרוממת את הנפש למדרגות גבוהות יותר.

במישור המעשי יש כמה דרכי התמודדות.

האחת, לנסות להבין ביחד עם אשתך מה גורם יותר להתעוררות היצר (אם זה התנהגויות מסוימות או לבוש מסוים מצד אשתך וכדומה), ולהשתדל לשמור את זה לימי הטהרה.

השני, ללמוד ולהקפיד יותר על הלכות הרחקה על מנת להקטין את ההתמודדות.

יש גם פתרונות שונים שיכולים להאריך את זמני הטהרה ובכך להקל על ההתמודדות, אפשק להתייעץ לגביהם עם מכון פועה 02-6515050.

בהצלחה

אריה כץ רב משיב במכון פוע"ה