שם לתינוקת בע''ה

השאלה: שלום כבוד הרב
אנו מתלבטים בבחירת שם לבתנו שאמורה להיוולד בע"ה בר"ח אב.
אנו מתלבטים בין יהלי (נשמע כמו YALI) ובין ארבל.

שמענו וורט מאוד יפה המקשר בין הארבל לחודש אב, שלפי המדרש על מצוק הארבל נאמר שבית המקדש יקום וייבנה.
ההתלבטות שלנו היא מבחינת משמעות - ארבל זה הר, מצוק, מתקשר למשהו גברי למרות שיש הרבה ארבל בנות היום.

נשמח מאוד לשמוע את דעתך,
בתודה
הורים חדשים :-)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:32:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עצתי היא שאל תחליט עכשיו, חכו עד אחר הלידה, אולי תרצו לתת תודה לקב"ה או הלידה תשנה אצלכם משהו, לא כדאי כעת לכבול את עצמם, תנו לחיים להתקדם, ותחליטו אחר הלידה, מה שתרגישו אז, אולי תרצו אז לברר איזה תכונה ומידה טובה ומיוחדת, שהיא נרמזת בשם אחר. על כן עצתי היא לחכות עם בחירת שם עד אחר הלידה.