תרומת ביצית מאחות

השאלה: שלום. האם מותר לאישה לקבל תרומת ביצית מאחותה ואם כן האם יש עדיפות לאחות נשאוה או אחות רוו

התשובה

מכון פוע"ה | ז' תמוז תשע"ט 20:35

שלום וברכה.

בתרומת ביצית בתוך המשפחה קיימות מספר בעיות, הן בשאלת היוחסין (יש שיטה מסוימת שילד כזה הוא ממזר) והן במשקל הנפשי הכבד (תורמת הביצית שנפגשת עם הילד באופן רציף מרגישה שהיא האמא האמיתית), ולכן הדבר בעייתי מאוד.

נציין גם שעל פי חוק הדבר אינו אפשרי בארץ.

לפרטים נוספים ולמידע מקיף על האפשרויות ההלכתיות השונות אפשר ליצור קשר טלפוני עם מכון פוע"ה 026515050 ולשוחח עם אחד הרבנים היועצים.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה