החלטה על חתונה

השאלה: שלום, כשזוג נפגש איך הוא יכול לדעת שזאת הנשמה שהתפצלה ושזה הזיווג שאלוהים רצה? בטח אומרים שצריך להרגיש... אבל גם אומרים שאהבה מעוורת עיני חכמים...?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ג כסלו תש"פ 13:24

ב"ה

שלום וברכה

שאלה זו, של מיהו באמת הזיווג האמיתי שלי היא באמת אחת השאלות שכל זוג חווה אותו בתהליך ההחלטה לפני החתונה.

ובאמת, לכאורה הרי האדם אמור להכיר את כל בני הזוג הפונטציאלים ואז להחליט, שהרי מי אמר שזו דווקא שהוא נפגש איתה היא המיועדת לו, אולי הבאה היא המיועדת?

ברור הוא שאם זו היתה ההתנהלות סיכויי הנישואים היו פוחתים באופן דרסטי.

אלא שעיקר הענין הוא לדעת שבמיוחד בתחום זה נאמר "מה' אשה לאיש", וכדברי המדרש שמאז בריאת העולם הקב"ה יושב ומזווג זיווגים, כלומר שישנה השגחה פרטית מיוחדת, בעיקר על הענין הזה של בניית הבית.

לכן האדם צריך לפתוח בתוכו את ההבנה שאם זה האדם שאיתו נפגשתי יש סיכוי רב שהוא אכן המיועד.

אך כמובן שיחד עם זאת יש לזכור את העקרונות הבסיסיים שעומדים לפני הקמת הבית, תחושת חיבה, משיכה רגשית, אהבה, רצון ונעימות להיות ביחד ולהיפגש עוד ועוד, כל אלו ביחד עם ההבנה שיד ה' מעורבת, יביאו בעז"ה להחלטה הנכונה והמתאימה.

יהי רצון שתזכו להקים בית נאמן.

בברכה

דוד