חלומות

השאלה:

היה לי חלום לפני שהתעוררתי בבוקר, החלום היה על ניחום אבלים אצלי בבית, ובחורה שהייתה איתי בזוגיות הייתה עם אמא שלה ולפני שהן חזרו לבית שלהן האמא דיברה איתה על מה שהיה בינינו וחזרנו להיות בקשר, וחשוב לציין שעכשיו אני בזוגיות עם בחורה יראת שמים שומרים נגיעה ב"ה, ועכשיו החלום הזה קצת מטריד אותי, אשמח לקבל תשובה, תודה רבה לכבוד הרב 🙏

התשובה

הרב דוד אייגנר | י' כסלו תשפ"א 15:47

ב"ה

שלום וברכה

פעמים רבות החלום שאנו חולמים מהווה לעיתים מעין הרהורי לב, או עיבוד רגשי של חוויות שונות שאספנו במשך הזמן.

לרוב מדובר בחיבורים שונים שאינם ריאליים ואינם בעלי ביצוע, אך זהו תהליך העיבוד.

פעמים רבות משמעותו של החלום תהיה, איך אנחנו מחליטים לחוות אותו, לכן עושים תענית חלום והטבת חלום כדי לפעול על עצמנו כדי לתקן את החלום.

משמעות הדבר היא שמאוד יתכן שמכיוון שהיית עם מישהי בקשר, הדבר הותיר אצלך בנפש מעט חוויות, שבחלום הן יוצאות לידי ביטוי.

העיקר הוא במקרים כאלו הוא להסיח דעתך מאותה מחשבה, להתמקד באותה אחת שאיתה אתה בקשר, ובעז"ה לבנות את ביתך עם המתאימה לך.

בהצלחה

דוד