מצות עונה, יחסי אישות ללא חתונה

השאלה: שלום רב, ברצוני לשאול:א) האם מצוות עונה קיימת גם בגיל מבוגר? ב) שאלה נוספת האם נכון הדבר שגם כאשר האדם מבוגר חל איסור על קיום יחסי אישות ללא חתונה. וכן על כל מגע בין גבר לאשה לא נשואים מבוגרים- האם חלה אותו איסור כמו כאשר הם צעירים. בכוונתי לאדם מבוגר הוא מעל 65. ג) האם יש דווקא עניין להתחתן ולא להישאר ללא בן זוג גם כאשר האדם מבוגר.(גבר או אישה) בתודה מראש.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ג אייר תשע"ה 13:12
א) כל זמן שאדם נשוי יש עליו מצות עונה, אא"כ אשתו מוחלת לו.ב)  חל אותו איסור.ג)  אם אדם קיים מצות פו"ר ואין לו הרהורי עבירה הוא אינו חייב להינשא, ועם זאת לרוב בני האדם זה נורמאלי להינשא גם בגיל זה.