דימום כתוצאה מציסטות בשחלות

השאלה:

לאחרונה אני סובלת מדימומים לא סדירים. הייתי אצל רופאת הנשים שלי, ולאחר שהיא בדקה אותי, היא אמרה לי שיש לי ציסטות בשחלות שגורמות לדימום. לפי זה לכאורה הדימומים אינם אמורים לאסור אותי על בעלי, שכן ציסטה היא סוג של מכה. גם אם היא לא מכה, דם מהשחלות אינו אמור לטמא. האם אני צודקת?

התשובה

הרב אריה כץ |

כפי שהובהר לעיל בשאלה הקודמת, אין כזו מציאות רפואית של אישה שרואה דם שמקורו מהשחלות. הדימום שנגרם כתוצאה מהציסטות אינו דימום מהשחלות. הכוונה היא שהציסטות יצרו שיבוש הורמונלי, והוא הגורם לרירית הרחם לדמם באופן לא מסודר. יש צורך בפתרון רפואי להעלמת הציסטות. בינתיים, כל עוד נמשכים הדימומים הלא סדירים, נא לעיין בספר פוע"ה חלק ראשון,[1] שם יש עצות והדרכות הלכתיות לאישה הסובלת מכתמים ודימומים לא סדירים, בדבר האופנים שבהם היא יכולה להיטהר ולא להיאסר מחדש כל הזמן.

[1].     שם, בעמודים הנ"ל.