נשים בצבא

השאלה:

מדוע אסור לנשים לשרת בצבא? הרי כבוד הרב אמר שאם אישה מתאימה יותר מאיש בתפקידים כמו ראש ממשלה,נשיא וראש עיר אז זה מותר אז מה ההבדל בין זה לבין הצבא והאם נשים לא יכולות לעזור בזמן קרב,האם הן לא יכולות לשרת בעורף?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

השירות הצבאי באופיו הקשה מתאים לגברים הן ביכולותיהם הגופניות והן בתכונות האופי של כיבוש ומלחמה. אשה מביאה חיים לעולם ולכן היא עדינה יותר כאמור אצל חז"ל שדרכו של איש לכבש ואין דרכה של אשה. כמו"כ כיון שהצבא מסגרת גברית, אין זה ראוי שתיה תערובת נשים יש בכך פתח לבעיות.
ובפרט חמורות הבעיות כשאישה נמצאת תחת פיקוד גברי.