ציוד צבאי

השאלה: שלום רב,
אני מתגייס בזמן הקרוב.
חבר ייעץ לי לקחת בבקו"ם ללא רשות מספר פריטים כפול (עוד נעלים, וכו´) ואמר גם שזה נצרך מאוד במהלך השירות ובכל מקרה אם חלק מהציוד נהרס או נאבד זאת אשמת הצבא. (בלאי טבעי) וזה לא תלוי בחייל ולכן הצבא צריך לספק חדש, ולכן יש מקום להתיר לקחת כפול בבקו"ם.

כמובן שאני חושש לגזל אבל מצד שני לא הייתי רוצה להשאר בלי ציוד במהלך השירות.

כמו כן אבקש להתייחס לצד ההלכתי בלבד ולא לעניניים של ממלכתים...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:22:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל נטילת רכוש ללא רשות יש בו גזל, סברות שמא לא ישאר אין לדון בהם כעת, אם חלילה יקרה משהו הרי שיש מקום לדון, אבל לא התירו לאדם לגבות פעמים חוב שמא הראשון יגנב.
תמים תהיה עם ד´ אלוקיך.

גיום קל ומועיל

צום החמישי לששון ולשמחה