שירות לאומי עם כיבוד הורים

השאלה: שלום כבוד הרב,
שאלתי היא..התקבלתי לשדרות לשרת שם בשנת שירות..מאד חשוב לי ללכת לשם גם מתוך אידיאל וגם כי אהבתי את תקן שבדקתי שם.. אבל ההורים שלי לא ממש תומכים..הם אומרים לי שאני לא צריכה לסכן את עצמי בשביל לעשות שנת שירות ושיש עוד המון מקומות שאוכל לתרום מעצמי.. קצת קשה לי עם האמירה הזו של הורי כי אני לא מסכימה איתה אבל מצד שני זה גם כיבוד הורים.. אני מאד מתוסכלת.. כי רק זה השיקול שלי אם לסגור שם שירות לאומי או לא..
אז..אידיאלים אישיים או כיבוד הורים..?
תודה מראש ושנשמע בשורות טובות ישועות ונחמות במהרה..!אמן!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:39:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ראיתי את הדברים, וההתלבטות היא קשה. אמנם הלכתית אין צורך לשמוע בקול הורים בדברים שאינם נוגעים להם ישירות. אולם כלל ידוע הוא בהלכה שאסור לצער את ההורים. ואם בגלל הליכתך יגרם צער להורים, צריך למצוא דרך ביניים, כיצד לשלב את הדברים, בחכמה ותבונה, מעט מעט להרגיל את ההורים למחשבה שאת רוצה, ובע"ה הכל יסתדר על הצד היותר טוב.