שירות צבאי לבנות

השאלה:

שלום הרב!
אני תלמידת כיתה י"ב ואני מתלבטת מאוד בין השירות לאומי לשירות הצבאי. בדקתי וראיתי שישנו מסלול לבנות דתיות דרך הצבא- מורות חיילות "תרבות תורנית" שהוקם ע"י הרב יוחנן פריד האגף הוקם בשיתוף עם אגף לתרבות תורנית במשרד החינוך.
רציתי לדעת האם מותר עפ"י ההלכה להתגייס דרך מסלול זה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

רוב מניין ורוב בניין של רבני הציוה"ד מתנגדים לשרות מעורב של חיילים וחיילות בצבא.
הדבר פסול מבחינה רוחנית והוא גם מזיק לביטחון אומנם יש מסגרות נפרדות אך יש בכך מתן לגיטימציה לעצם השרות. הן מסגרות צבאיות שאין אפשרות לצאת מהן באמצע.