הצעת שידוך

השאלה: שלום..רציתי לשאול בחור דתי בן 45... נחמד דתי. אך ללא יצר מיני חזק. כלומר משיחה איתו אין לו זיקפה. אלא פעם בחודש וגם חלש... הנ"ל לוקח כדורים לסוכרת .. וכנראה בגלל הגיל והסוכר.. הזיקפה לא כמו פעם. האם מותר לי להוציא אותו לשידוך? והבחורה תגלה לבד אחרי שהם יתחתנו? בכל אופן זה נושא אישי ואינטימי... ואצל דתיים גם ככה שומרים נגיעה ומגלים הכל אחרי שמתחתנים... האם זה בסדר שאסתיר את זה... מה גם....אולי הבחור יתרגש ממנה וכן יצליח להשיג כמיהה כלפיה.. אי אפשר לדעת.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז שבט תשפ"ג 23:27

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה רוצה להשלים בנין עולם, ובודאי כל מי שזוכה להקים בית נאמן בישראל הוא פועל עם הקב"ה שיושב ומזווג זיווגים, וגם במעשיך יש שותפות עם הקב"ה הבניין עולם.

לשאלתך אמנם חשוב לדאוג לכל בחור או בחורה לבנות את ביתם, אבל ברור שאסור לגרום צער לאדם אחר. כל מום שאדם יודע שיש בחברו והוא גם יודע שהציעו לו בחורה מסוימת חייב להודיע לבחורה שישנה בעיה. כעת עליה לברר את הנושא ותעשה הטוב בעינה. אבל המעלים ידע כזה ממי שהוא עור ולא יודע על הדבר הרי זה נותן מכשול לפני עור. וכמה עוגמת נפש חלילה תווצר לבחורה אם הדבר מסובך. נראה שגם הבחור עצמו צריך להודיע למיועדת על החסרון שבו ויבררו ביחד את הנושא, אבל אין להעלימו. ומה שהעלת בשאלתך שמא הדבר ישתנה, זה דבר שלא בא לעולם ולא ידוע שיקרה, ועל כן אי אפשר להתחשב בסברא כזאת שהיא תלויה בהשערות רחוקות.

המשך לטפל בעניינים הללו מתוך לווי הלכתי רפואי ואי"ה הקב"ה יעזור להקים בית נאמן בישראל.