ייחוד עם בעלה של האמא

השאלה: היי שמי רינה אני בחורה וגרה עם אמי ועם בעלה(התחתנה שוב לאחרונה) רציתי לדעת מהם גדרי ההלכה הנוגעי לכך בעניין ייחוד האם מותר לי לשהות איתו בבית לבד? יש הבדל בין שעות היום והלילה והאם יש היתרי מסויימים בנושא? תודה רבה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ו טבת תשפ"ג 23:42

ב"ה

שלום וברכה וכל טוב

בהתנצלות על האיחור בתשובה לשאלתך.

הגדרת איסור ייחוד, הוא כאשר איש ואישה זרים נמצאים במקום סגור או מבודד.

בית או חדר סגור אפילו שאינו נעול נחשב כמקום שאסור בייחוד, כי אנשים אחרים לא יפתחו אותו מפני הכבוד והפרטיות של יושבי הבית.

לכן עלייך להימנע מלשהות בבית לבד עם בעלה של אמא שלך ואין הדבר עוזר שהדלת אינה נעולה.

אך אם אתם נמצאים בבית כשהוא אינו נעול ואמא שלך או אחד מבני המשפחה עשויים להיכנס בכל רגע ולפתוח את הדלת בלי הודעה מראש, אין הדבר נחשב ייחוד.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב