לבוש

השאלה:

שלום רציתי לשאול האם מותר לבן / גבר ללבוש תחתונים בצע אדום? בנוסף האם חובה ללבוש בגד רחב..... אני שואל כי בגד רחב שלבשתי לא היה לי יפה ואפילו היה מבגר אותי.... אני יוצא לשידוכים האם מותר לי ללבוש בגד מכנסיים שצמודים ובכך ניכר החיטוב שלי? או שזה גאווה? מצד שני הבנות בעצמן באות עם חצאיות / שמלות וכו.... אבל רואים להן את כל צורת הגוף.... כמעט ולא מצאתי משהי שלובשת חצאית שק רחבה.... וגם אם כן החלק העליון תמיד צמוד ורואים לה את העיצוב.... השאלה האם לגבר מותר ללבוש מכנס צמוד כדי למשוך את הנקבה? במקרה הזה אני חטוב אז יש לי גוף יפה:)

התשובה

הרב דוד אייגנר | ז' תשרי תשפ"ג 16:07

ב"ה

שלום וברכה

לבושו של האדם צריך להיות באופן שיכבד אותו וישמור על גדרי ההלכה, הבלטת חלקי הגוף במכוון אינה ראויה ואף אסורה על פי ההלכה, ויש להתמקד באופיו של האדם ובתכונותיו ולא בצדדים החיצוניים שלו.

בברכה

דוד