מחשבות טורדניות

השאלה: שלום רב ... אני נשואה בת 30 סובלת מאוסידי מחשבות טורדניות .יש לי בעייה רצינית במחשבות בבקשה תעשו לי סדר . נכנס לי מחשבה שמא אני ממזרה מכל הכיוונים זה נראה שלא ואפילו שיטפתי את אמא שלי במחשבה הזאת והיא נשבעה שאין דבר כזה אף פעם לא היתה חוץ מאבא שלי ...אני מאמינהלה אבל המחשבה הטורדנית היא כזאת שגם שאומרים לי שלא יש ספק ופחד שמא. .. משקרת שמא ושמא.... הפחד שלי נובע מזה שאני מרגישה שאני לא יכולה לחיות בנחת כביכול אם חס ושלום אני ממזרה כביכול אז זה אומר שכל צאצאיי זה אומר שאמא שלי יכולה לאענש בעולם הבא ותהיה בגיהנום כל חייה ללא תיקון ככה תסבול ?! עכשיו אני שואלת את זה מכיוון שיש לי הפרעה אמא שלי אומרת שחז ושלום אי דבר כזה שאני ממזרה זה הכל בדמיון שלי .... איך אני יכולב לצאת מהפחד הזה של העונש ? מה אם חלילה אני ממזרה אז אמא שלי תהיה בגהינום כל חייה בעולם הבא ? כל צאצא שיוולד בעתיד משמא היא תענש בעולם הבא ? תודההה מחכה למענה

התשובה

הרב דוד אייגנר | ב' סיון תשפ"ג 12:51

ב"ה

שלום וברכה

לכל אדם יש חזקת כשרות ונאמנות בענין הזה, ולכן ואי וודאי שאת יכולה להאמין לאימך ולא לעסוק בחשבונות שהם אינם נכונים ואינם מדוייקים, ואת כשרה וכל שאר צאצאייך כשרים.

ובכללף אדם תמיד צריך לחשוב ולהעלות את עצמו למקום חיובים, אנו אומרים כל בוקר- נשמה שנתת בי טהורה היא, אנחנו טהורים, נשמתנו טהורה ואנחנו הולכים ומביאים את עצמו למקומות הטהורים והקדושים.

עם זאת, אם את רואה שהמחשבות האלו לא עוזבות אותך ולא נותנות לך מנוח, לכי לטיפול מקצועי, ישנם טיפולים רבים שמומלצים ומבוצעים על ידי קופות החולים, טיפולים אלו מאוד עוזרים ומסייעים לאדם.

בהצלחה

דוד אייגנר