נישואין שניים כשלא ניתן גט לראשונה

השאלה: כבוד הרב שלום. לפני כ 14 שנה התחתנתי עם גיורת בחו"ל נישואין אזרחים וגם נישואים דתיים,באנו לביקור בארץ על מנת לאשר את הכתובה ולקבל אזרחות לאישה.דיין בית הדין עיין בכתובה ואמר כי הרב שחיתן אינו מוסמן וגם הכתובה אינה כתובה נכון,ועלינו ללכת לרב שיתקן ,יערוך חופה קטנה ואז נחזור לבית הדין.היתמהמנו עם הנושא עד שנישכח ,כעבור כ 5 שנים ראיתי כי האישה מתרחקת מהדת והחלטתי להפרד ,היתגרשנו אזרחית וחזרתי לבדי לארץ ישראל.כעבור מספר חודשים התקשר אליי רב מחו"ל ודרש שאתן לה גט ,טענתי שאני לא טס לחו"ל שהיא תגיע לארץ.והוא ביקש שאאשר לו והוא כבר ידאג לגרושין בלעדי,אישרתי לו ומאז לא שמעתי ממנו.בע"ה בעוד כחודש אני עומד להתחתן ומהרהר האם אני לא עובר עברה הלכתית,אין לי מושג לגביי הגט ,אין לי קשר לא עם הרב ולא עם האשה אין לי דרך לאתר אף אחד ומצד שני גם לא תיקנו את הכתובה ולא ערכנו טקס חופה שנית על פי הוראת בית הדין.אני מבולבל ומבקש לדעת האם אין חשש להתחתן מבחינה רוחנית.תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' טבת תשפ"ב 10:14

בס"ד

שלום וברכה

הדרך הנכונה (בכל דבר בחיים) היא לעשות את הדברים מסודרים ומתוקנים, כשיש בעיות ותיקונים נוצרות (על פי רוב) בעיות, אם לא עכשיו הרי שזה יקרה בעתיד. בנידון שלך, אתה אומר שהייתה חתונה דתית, א"כ אתם בחזקת נשואים על פי היהדות. לפי דבריך יש גם כתובה, אלא שהיה רב מחו"ל שערער בסמכות הרב העורך וגם טען שיש טעויות, אולם הדבר איננו ידוע למה כוונת הרב מחו"ל שדיבר על הרב המסדר, ואין לנו שום ידיעה על כך, על כן זה לא נחשב להיות ערעור.  אולם דיון זה ניתן לברור בהבאת הכתובה בפני ב"ד בישראל שהם יבחנו אותה. לכן באופן עקרוני אתה עדיין נשוי הלכתית לאשה הראשונה, וכעת אתה עומד לשאת אשה שניה, וזה דבר הוא בעייתי הלכתית, בודאי לדעות שיש חרם על הנושא אשה שניה, ואפילו לדעות שלא הזכירו חרם זה, בכו"א בארץ הדבר אסור. על כן כדי להסדיר את הנושא, כדאי לגשת מיידית לבית הדין שיבדוק את הנתונים (הכתובה וסמכות הרב המסדר) והם יתנו את העצה הנכונה כיצד תוכל להנשא לאשה השניה מתוך שמחה ולא מתוך חששות, אלא נישואין כשרים על פי דת משה ישראל.

חנוכה של אורה