שינוי שם

השאלה: שלום כבוד הרב אני בחורה רוקה- שם אימי גילה ושם אבי אליעזר- אני בת יחידה ואני רוצה לדעת אם השם שלי מבורך או שאני צריכה לשנות אותו.פשוט לא הולך לי באף מקום ואינני מוצאת את עצמי חשבתי אולי אני צריכה לשנות את השם או להוסיף שם כדי שיהיה לי טוב יותר בחיים מה דעתך כבוד הרב? תודה לך

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ז כסלו תשפ"ג 12:33

ב"ה

שלום וברכה

משאלתך אני מבין ששמך "בר", ככלל, השם של האדם אמנם מלמד על מהותו, אך יש לזכור שעיקר פעולותיו של האדם תלויים בבחירתו ובמעשיו.

חז"ל המשילו זאת לדוגמא, אדם שנולד במזל מאדים- אדום כדם, יש לו שתי אפשרויות להיות רוצח חלילה- ולשפוך הרבה דם, או שלחלופין להיות שוחט או מוהל- גם שופך דם, אך מקדם את העולם.

כלומר בסופו של יום הכל נקבע על פי מעשיו של האדם ולא על פי שמו או מזלו.

יחד עם זאת, לזכור לחפש תמיד את הצדדים החיוביים והטובים שיש בך, למנף אותם בנפש ואיתם יחד להמשיך קדימה.

בברכה

דוד