שם משפחה

השאלה: שינוי שם משפחה אני רוצה לשנות את שם משפחתי איזה שם משפחה הרב ממליץ לי שם משפחתי נקרא בודה אני רוצה לשנות אותו תודה

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ז אייר תשפ"ב 10:14

ב"ה

שלום וברכה

שמות המשפחה נקבעו לפני כמה מאות שנים כדי להקל על ההבחנה בין האנשים והמשפחות, השמות נקבעו על פי מקצועות, מקומות מגורים ועוד, אין בשמות אלו הגדרה מהותית, נפשית של האדם, בשונה כמובן מהשמות הפרטיים שכן מלמדים על נפש האדם.

אי לכך שם המשפחה יכול להיות כל שם שמוצא בעיניך ואתה מרגיש שמבטא אותך, אין לי כל המלצה על שם ספציפי זה או אחר.

בברכה

דוד