שמו של האדם וסביבתו

השאלה: יש לי ידידה שנקראת אשלי (רק מבטאים כמו אפצ'י) וראיתי כשהכרתי אותה שיש מי שחוששים לבטא את השם שלה כמו שהוא ומעוותים אותו בגלל השורש של השם שלה. מצד אחד יש בחורות עם השם הזה שלא חושב שיש עם זה משהו שמפריע אבל שמתי לב עם הזמן שהקרובים אליה סובלים כל אחד בגלל משהו אחר ומדובר לרוב בדברים לא קלים. היא סובלת מאז הלידה עם כאבים בגב ילד עם בעיות בעיניים גרוש שנפטר מסרטן שותפים לדירה כשאחת ניסתה להתאבד והשותף השני לפי מה שהבנתי נמצא מפרפר אחרי שצרך כנראה סמים(הם לא חברים שלה הם הצטרפו לדירה משותפת) ידידה שנפצעה בפיגוע והיא היתה איתה ואיך שהוא יצאה מזה בסדר. היתה תקופה ששמתי לב גם שכאילו לא הולך לה תמיד מקבלת מכות חזקות בלי כוונה וסובלת מזה נורא או נמצאת בבלגן(כיום אין לי מושג מה מצבה כי אני פחות בקשר אבל לפעמים נפגשים). האם בכל זאת יש משהו לא טוב בשם שלה שגורם למי שנמצא סביבה לסבול או שזה סתם מזל של אנשים שהיא מכירה או שלה? יש לה שם נוסף אבל היא רגילה לשם הזה ככה שאם יש בעיה עם השם שלה אולי תתנו לי תשובה ככה שהיא תחשוב אם עדיף להחליף את השם שלה ואז אולי המזל שלה וסביבה ישתנה ויהיה חיובי יותר?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ח' אדר תשפ"ב 10:19

ב"ה

שלום וברכה,

ראשית אכן מצער לשמוע על הקשיים הרבים שסביב ידידתך, זה באמת לא פשוט להיות בסיבה שאנשים רבים בה לא חשים בטוב.

עם זאת, אני לא חושב שהדבר תלוי דווקא בידידתך, או בשמה, לכל אדם באשר הוא יש את המטרות שלו, השליחות שלו, הקשיים שלו וכדומה שהוא צריך להמודד עימם.

ולכן לתלות שהמקרים שהתרחשו לאנשים אחרים הם בשל ידיתך, זה נראה לי דבר שאינו נכון, וכל אחד צריך להתמודד עם מה שהקב"ה מזמן לו.

בברכה

דוד