טבילה בליל שבת לפני צאת הכוכבים

השאלה: בלנית שואלת: בליל שבת באה אשכנזיה למקוה וביקשה לטבול בבין השמשות, הסברתי לה שמנהג בנות אשכנז לטבול אחר צאת הכוכבים, התעקשה לטבול מיד אחר השקיעה ואמרה שבעלה אמר לה שיכולה להקל כמו הספרדים לטבול בבין השמשות. בתור בלנית מה אני צריכה לעשות בכזה מקרה? להדגיש שמדובר במקוה בשכונה חרדית והטובלת היא חרדית לכל דבר

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ה תמוז תשע"ה 16:13

בס"ד

שלום וברכה

יישר-כח על השאלה החשובה מבחינה עקרונית.

למעשה, אין משמעות לתשובה שנענה לך, כי שאלה זו, כיצד על הבלנית לנהוג במקום שיש מחלוקת פוסקים, היא או בסמכותו של רב המקום, או או מי שמוסמך לענות על השאלות ההלכתיות של אותו מקווה. כי כיוון שהמקווה בתחום אחריותם, לפיכך, רק הם רשאים לקבוע את הנוהלים ההלכתיים של אותו מקווה וכך יש לנהוג בשאלה זו האם לאפשר לאישה לטבול בליל שבת לפני צאת הכוכבים.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב