אבל בחופה

השאלה: שלום רב,

לפני כשבוע נפטר סבא ז"ל. אני מתחתנת בע"ה בעוד חודשיים וחצי. האם לאחים של אמא (האבלים) מותר לעלות לברך בחופה?
ואיך ניתן לשתף את אמא וסבתא כמה שיותר בחתונה בגבולות ההלכה?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:33:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב

לגבי הסבתא אין בעיה אין לה אבלות אלא ל´ יום והם יעברו עד החתונה.
אמא יכולות להיות בחתונה אתך, כיוון שצער גדול לכלה אם אמה לא נמצאת.
אחי האם (רק האחים לא הנשים שלהם) יכולים להיות בחופה עצמה (שתעשה ללא מוזיקה) וכמו כן ייחדו להם שולחן בצד שבו יאכלו האבלים, לא עם שאר האורחים, וישמשו כמלצרים, צלמים, מקבלי מתנות וכו´.