בדיקת כתובות

השאלה: שלום כבוד הרב !

אני גרוש, והייתי אצל רב מסוים שהוא אמר להביא לו את העתק של הכתובה המקורית,
במחלקת נישואין לא מצאו את הכתובףה המקורית והם מיד הוציאו כתובה חדשה עם עדים של הרבנות וביקשו שאחתום , ואני לא רציתי לחתום כי ביקשתי רק את העתק של הכתובה , אני לא חתמתי ולא הביאו לי את העתק של המקורי, ורציתי לשאול את כבוד הרב שאלה אילולי הייתי חותם, על הכתובה החדשה עם עדים של הרבנות אז מה במקרה כזה הייתי נשוי כביכול במקרה כזה למרות שאני גרוש, ושאלה נוספת מה היה קורה אילולי הייתי חותם במצב שאני גרוש , מה קורה בסיטואציה כזו , האם כדאי ללכת לקחת את הכתובה , כי פחדתי לחתום בזמן שאני גרוש, האם אני יכול לחתום ולהיקרא גרוש, כי כבר שילמתי כסף לגבי הכתובה המקורית שהם לא מוצאים אותה מה קורה בסיטוציה כזו האם אני יכול לפנות אליך או לטוען רבני מה עלי לעשות ולמי עליי לפנות , אני מעוניין בהעתק של הכתובה , ולא בכתובה החדשה שהם רוצים להמציא עם עדים של הרבנות, ואם במקרה שאני חותם על הכתובה שלהם החדשה האם אני נחשב נשוי..
ואם כבוד הרב יכול להמליץ לי על טוען רבני שיוכל לסייע לי בעניין זה...
תודה רבה על שיתוף הפעולה,
אבי אפרת,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 12:24:41 AM

בס"ד

שלום וברכה

צריך לדעת מה היה ברבנות. סתם חתימה איננה הופכת להיות נשוי או לא. הדיון הוא על עצם הכתובה שהיתה בעבר לא על מעמדך האישי.

שלום וברכה